Tips & råd för att hålla nere matkostnader

Det kan vara svårt ibland att hålla matkostnaderna nere, speciellt om man är en större familj eller om man inte har så mycket tid. Det är lätt hänt att ett par dyra färdigrätter slinker ner i shoppingkorgen. Så här följer ett par enkla tips som vem som helst kan ta del av för att hjälpa till att sänka matkostnaderna.

Skriv en matlista

Det kan vara lite tidskrävande om man har en väldigt dålig fantasi, men det är värt att spendera lite tid att planera en veckomatsedel och bestämma i förväg vad man ska äta, och utifrån det göra en inköpslista. Då vet man exakt vad man behöver inhandlas så att man inte köper en massa onödiga saker man ändå inte kommer att använda sig av.

Beställ mat på nätet

Det kan låta lite skrämmande först eller så kanske man tror att det är sånt som bara är för extremt lata personer. Men faktum är att det blir allt mer populärt att beställa hem matvaror på nätet då det sparar en massa tid ifall man har ett fullspäckat schema och man kan beställa nästan vart som helst. Det blir ingen impulshandling på grund av lockvaror eller nedsatta priser på varor som ändå blir liggandes i frysen.Färdiga matkassar är något som blivit stort den senaste tiden, både för gemene man men även för dem som satsat på att hålla en diet. Det sparar både tid och pengar eftersom allt är anpassat för det du behöver för just den måltiden.Man kan även spara pengar genom att beställa maten på nätet då det ofta finns olika rabattkoder att använda sig av för att spendera mindre på mat. Dessa är i regel ganska lätt att hitta och kan vara till stor hjälp för många.

Handla efter att du har ätit

Om du handlar när du är mätt så finns det mindre risk att du blir sugen på någonting onödigt när du väl är i affären. De flesta affärerna är specifikt utformade och har strategiskt placerat ut godis eller kex för att du ska bli sugen på någonting och plocka åt dig det innan du betalar för dina varor. 

This entry was posted in Tips.