Det mexikanska köket

Det mexikanska matköket är stort med mängder utav smaker, många gånger med en härlig hetta. För dig som är oinsatt finns mängder av smaksensationer att upptäcka och för oss svenskar som är vana vid tacos är inte steget alltför långt för att kliva in i denna fantastiska matkultur. Vi rekommenderar att även du gör ett försök att laga samt äta lite mera mexikanskt. Dina smaklökar kommer mest troligt att tacka oss.Det går inte annat än att vara glad för den som nyligen upptäckt mexikansk mat när man själv vet om den resa om fantastiska smakupplevelser som de är på väg att ge sig ut på. De står i starkgroparna inför en smakexplosion, för om det är någonting som mexikansk med är så är det smakrik.

Börja såhär

Som nybörjare inom mexikansk matlagning rekommenderar vi att du börjar med att köpa ett redan ihopsatt paket med produkter för att sedan testa dig fram med dessa som utgångspunkt. Leta efter genuina mexikanska recept som passar och kör sedan så att chilin ryker ur öronen. Tänk dock på att långt ifrån all mexikansk mat behöver vara stark, även om många rätter som är det är otroligt goda. Det går även att minska en del på hettan genom att använda sig utav en mindre mängd av just dessa ingredienser. Över tid kan du sedan öka upp till normal nivå när du börjat vänja dig och då ska du se att smakerna blommar ut än mer.

Väldigt socialt

Mexikansk mat är även otroligt social. Om du själv tänker efter en stund är det väldigt få gånger som man samtalar med varandra som när det dukas fram tacos. Olika skålar med mat skickas hit och dit och det blir naturligt att man ser på varandra och konverserar om allt möjligt, även om det först brukar starta med fraser som – ”kan du skicka … ?”, etc. På detta vis är det med väldigt många mexikanska rätter och därför passar de perfekt till helgen, eller faktiskt till och med mitt i veckan, om man vill få lite extra kontakt med sina familjemedlemmar.