Vidga matvyerna

Människan är ett vanedjur, vi försöker alltid hitta den lättaste och enklaste vägen fram. Och det har gjort att många äter makaroner och korv varje vecka och beställer alltid samma sak när de äter ute. Det är dags att vidga matvyerna och hitta nya favoriter. 

Tapas

Tapas faller inom flera kategorier men kan sägas vara mindre bitar mat och flera olika smaker och rätter istället för en stor huvudrätt. Du får chansen att testa massor med smaker och livsmedel på en gång. Du kan testa spansk tapas i Göteborg eller välja att bjuda hem några kompisar och göra egna. Vi rekommenderar att du testar äkta tapas på restaurang först, du vet du hur riktigt goda smårättar ska smaka. Spanska tapas brukar inkludera ett smörgåsbord med pålägg såsom korvar och ostar, köttbullar på spanskt vis, picadillo och empanadas. Tapas passar perfekt på grillfesterna som tillbehör eller under släktmiddagen då det är svårt att göra alla nöjda med bara en eller två rätter.

Hemliga middagar

Samla ihop ett gäng kompisar och bestäm en kväll i månaden, eller oftare om ni kan, då ena hushållet bjuder de andra på middag. De som ska bjuda på mat får fria händer att laga vad de vill. Eller så skriver ni upp livsmedel som ni aldrig ha smakat och drar lott om vem som ska laga vad. Då kan du få utmaningen att tillaga lever, övertyga någon att ansjovis är gott eller försöka lyckas med en sufflé. Våga skriva ned saker som ni aldrig skulle köpa på restaurang eller livsmedel ni sett i butik men knappt vet vad det är.