God hälsa utifrån och in

Du kan påbörja en ny hälsoresa utan att göra så stora förändringar i din vardag. Vi börjar med att titta lite på hur du får en hälsosam och frisk utsida. 

Huden

Vi har pratar tidigare om hur man är snäll mot huden, och här tänker vi yrka på det igen. Se till att smörja kroppen efter varje dusch och att ha lite handkräm på jobbet, i handväskan eller bredvid diskhon. Vi tvättar händerna flera gånger om dagen, det kan lätt torka ut och få händerna att åldras i förtid.

Håret

Du kan göra din egen inpackning till håret med hjälp av honung, avokadoolja och någon eterisk olja för doft. Använd blandningen ungefär en gång i vecka, kanske två om du har väldigt torrt hår för att sedan minska antal behandlingar när håret börjar återhämta sig. Blandningen kan du också använda på hårtopparna medan håret är torrt, du tvättar alltså inte bort det.

Naglarna

Var försiktig med hur du klipper naglarna. Tånaglar ska klippas raka för att slippa nageltrång och på fingrarna ska behandla med kräm runt nagelbanden så de inte spricker. Om du vill ha korta fingernaglar ska du följa samma princip här, håll dem raka och klipp inte nedanför huden på baksidan.

Fötterna

Fötterna får ta mycket mer stryk än vi tror, de ska bära oss dygnet runt och trycks ned i tajta skor. Dina fötter ska gärna få en egen liten spabehandling en gång i veckan. Ett fotbad mjuknar upp fötterna och gör det lättare att ta bort förhårdnader och klippa naglarna. Skaffa en fotkräm och smörj in fötterna tillsammans med kroppen efter en dusch.