Restaurangtinvigning

Har din dröm gått i uppfyllelse? Började det närma sig invigningsdagen på din egen restaurang? Framförallt så gäller det att allt med din restaurang har allt som krävs för den verksamhet du ska bedriva.Det finns så klart en hel del att tänka på när man ska inviga sin restaurang. Vet alla anställda vad de ska göra och har allt kommit för att ni ska kunna laga den mat som ni ska servera under invigningskvällen. Försök även om det kan kännas stressigt att ta det lugnt och arbeta metodiskt. Skapa en plan på hur allt ska göras från det ni börjar med matlagningen för kvällen. Ett tidsschema kan vara en fördel så alla vet vilken tid vissa saker ska vara klar och när det ska serveras.Här är ytterligare några tips att tänka på. 

  • Ballonger – det är ingen invigning eller fest utan ballonger! Hos Ballongkungen kan du köpa ballonger med egna tryck såsom namnet eller loggan som hör till restaurangen. Med heliumballonger krävs inte lika mycket jobb för att hänga upp dem. De håller upp sig själva och behöver bara ankras till en stolpe eller lampa för att göra sitt jobb.
  • Inbjudan – bjud alltid några fler än du får plats med. Det kommer alltid finnas personer som inte har möjlighet att komma och det sista man vill är att se tomma stolar under öppningsdagen.
  • Marknadsför dig – gå åt hårt de sista veckorna innan öppningen och påminn alla till höger och vänster om dag och tid. Ta ut en annons i lokaltidningen, marknadsför dig på Facebook och sociala medier och sätt upp lappar på stan. Fråga i butiker runt omkring om du kan få sätta upp en temporär affisch i deras fönster. En del vill möjligtvis ha betalt men det kan det vara värt. Det ser alltid bra ut när man får ”stöd” från andra butiker.
  • Menykoll – gå igenom menyn med serverings- och kökspersonal för att vara säker på att ingenting missas. Ni kan göra träningsrundor med servitörerna för att vara säker på att alla vet vad alla bord heter och hur man ska föra sig när man går runt i restaurangen.