Onda benhinnor en löparens gissel

Någon gång under livet kan vi råka ut för fenomenet med smärtor i smalbenen, framför allt på framsidan av skenbenet. Även om det inte är ett farligt tillstånd, kan det vara väldigt påfrestande. Det rör sig inte om en inflammation utan om överansträngda muskler och senor. Läs mer på nätet om du kan behöva ett bra inlägg i dina skor eller annat hjälpmedel.

Dämpande sulor i skorna

Om du löptränar så är det bra att springa på mjukt och sviktande underlag. Du kan också lägga in stötdämpande sulor i dina löparskor. Har du väldigt stora problem kan det vara nödvändigt att ha sulor även i dina andra skor. Det finns olika inlägg beroende på hur dina fotvalv är anatomiskt utformade. Vid pronation kan du behöva speciella inlägg och det finns även mer neutralt utformade skoinlägg. Beroende på vilken fysisk aktivitet du ägnar dig åt, finns det olika varianter av inlägg att välja på. Behöver du ultratunna inlägg till festskorna, går det också att hitta på nätet.

Sist men inte minst – vila

Även om vi gör vad vi kan för att minska smärtorna från benhinnorna, måste vi ibland låta kroppen vila och läka. Sporter som cykling och simning ger inte samma påfrestning på muskler och senor och kan vara bra alternativ.