Bygg en liten bastustuga på tomten

En liten bastustuga på tomten kan bidra till att både förbättra din hälsa och förgylla din vardag. Innan du väljer att bygga din bastu bör du dock se över de olika alternativ som finns på marknaden. För att kunna göra ett välgrundat val bör du noga undersöka vilka mått och material på bastu som passar dina levnadsvanor och din tomt.

Medicinska fördelar med bastubad

Förutom att bastubad ger ett större välbefinnande finns det en rad medicinska effekter som gynnar bastubadare. Exempelvis har 15 minuter av bastubad per dag enligt finska undersökningar visat sig sänka kunna blodtrycket. Studier visar även att regelbundet bastubad hjälper till att upprätthålla blodkärlens elasticitet. Det hälsofrämjande bastubadet har därmed en positiv effekt på dina kärl och sägs kunna jämföras med de ändringar som sker i kroppen vid fysisk aktivitet.

Hitta den rätta bastun för dig

Oavsett för vilket ändamål eller tillfälle du vill bygga en bastu finns det en perfekt bastu enligt dina önskemål. Bastukällan har all information du behöver för att hitta den bastun som passar just dig. Gör din beställning idag och du kanske kan göra drömmen om en liten bastustuga på tomten till verklighet inom ett par veckor. Du får din bastu som en byggsats och kan enklet montera ihop den själv. Har du inte kunskapen så anlita någon snickare som bygger din bastu åt dig.