Ordna en ordentlig sommarmiddag

Sommaren i Sverige är många gånger den enda årstid då vi faktiskt dukar upp och äter utomhus. Så när sommaren väl är här måste vi ju passa på att ta tillfället i akt. Midsommaren må vara den mest klassiska dagen för middagar i trädgården, men absolut inget stoppar dig från att fixa till en härlig sommarmiddag någon annan kväll under sommarmånaderna.

Välj ut recepten

Först gäller det ju att komma på vad som ska serveras. Det finns många traditionella svenska sommarrätter, men du kan även hitta många andra fantastiska förslag. Men tänk förstås alltid på vilka som ska delta och huruvida nån är allergiskt mot det ena eller det andra.

Skaffa dekorationerna

Bordet och allt runtom ska naturligtvis dekoreras vackert och somrigt för att verkligen sätta stämningen. Utöver det vanliga vi pryder bordet med, som vackra servetter och ljus, kan du även samla ihop lite vackra sommarblommor och göra buketter av. Och har du några träd i närheten kan du också dekorera dessa med exempelvis ballonger i sommarens alla färger. Då gästerna säkert kommer sitta ute ganska sent kan det även vara snyggt med några ljusslingor runtikring.

Håll myggen borta

Är det något som kan störa en härlig middag utomhus, speciellt mot kvällen, är det ju myggen. Men som tur är finns det riktigt händiga prylar som effektivt kan hålla de flesta borta utan att påverka gästerna överhuvudtaget.

Ha filtar redo för sena pratstunder

Som sagt kommer nog många sitta kvar ett tag och bara prata och ha trevligt en bra stund efter alla rätterna är avklarade. Och som solen sjunker kan det ju lätt börja bli ganska svalt ute. Se därför till att ha ett gäng filtar redo för alla som börjar huttra.