Före och efter en skönhetsoperation

Att förändra livet kan se ut på många olika sätt. En del väljer en fysisk förändring och gör en skönhetsoperation. Det kan vara helt av fåfänga, av medicinsk nödvändighet eller för att skapa en positiv förändring i ditt liv. Det finns ett före och ett efter operationen och vad du borde göra för att säkra att du får det absolut bästa resultatet. En del av följande tips och råd kommer från Citadellkliniken.

Bröstförstoring

Här behöver du inte göra några speciella saker innan operation, möjligtvis att du ordnar så du kan ta ledigt från jobbet eller vara sjukskriven. Det kan också vara bra att köpa in större behåar och sporttoppar i korrekt storlek.Efter operationen behöver du hjälp med tunga lyft och ta det lugnt. Första veckan kan bysten göra ont men det är oftast bara receptbelagda mediciner som erbjuds. Du ska inte bada eller sola under de första månaderna för att minska infektionsrisken.

Fettsugning/bukplastik

Ju mer du kan gå ned i vikt innan fettsugningen, desto bättre resultat kan du få. Det är också viktigt att du som rökare lägger ifrån cigaretterna, rökare har mindre elastiskt hud. Huden är inte lika duktig på att dra sig tillbaka efter en fettsugning eller bukplastik.Efter kommer du vara tvungen att bära en gördel dygnet runt i några veckor, det är för att du inte ska få konstig form på området du har behandlat och hjälpa huden att dra sig tillbaka. Den får endast tas av vid dusch och om området behöver masseras varje dag.