I dagens fartfyllda samhälle med högt ställda krav och många måsten är det inte ovanligt att en stressig tillvaro och dålig kosthållning är en bidragande orsak till att kvinnor har fertilitetsproblem. Många har problem med sin ägglossning och en onormal hormonbalans och kan behöva ge naturen en extra hjälp på traven.
Sundare livsstil
Man kan ställa om sina kostvanor, ge sig ut på promenader, röra på sig lite mer och förändra sin livsstil för att själv må så bra som möjligt och samtidigt underlätta för graviditeten att bli så problemfri som möjligt. Utöver allt detta så kan det också hjälpa till att använda olika kosttillskott för att bli gravid då vitaminer och olika tillskott är bra både inför och under graviditeten. Det finns givetvis inga garantier då alla kvinnor är väldigt olika varandra och det kan finnas olika orsaker till barnlöshet men vissa vitaminer och kosttillskott har visat sig bidra till en bättre fertilitet och man kan också kombinera genom att använda sig av olika ägglossningstest som visar vilken period som man har störst chans att lyckas bli gravid.
Fördelar med vitaminer och kosttillskott
Kosttillskott och vitaminer kan bland annat motverka oregelbunden mens, förbättra din hormonbalans och även motverka olika ägglossningsproblem. Det finns olika paket att välja mellan och några vitaminer som är mer populära än andra men det kan vara väldigt individuellt och man kan få prova sig fram för att hitta det som passar just dig. Men alla kosttillskott eller vitaminer har olika positiva hälsoeffekter, förutom att underlätta inför eller under en graviditet, så det är värt att titta över vad just du behöver.
När man väl är gravid
Även när man väl lyckats bli gravid så finns det ibland fördelar med vissa kosttillskott. Kom dock ihåg på att alltid vara försiktig och diskutera med din läkare, barnmorska eller sjuksköterska innan du tar tillskott. Speciellt naturläkemedel som man inte alltid vet vad de har för effekt under en graviditet. Folsyra är även det ett ämne som många tjänar på att ta tillskott av. Det går att få i sig genom till exempel bönor, broccoli samt många andra grönsaker, frukter och fullkornsprodukter. Det kan även vara passande att ta tillskott då det rekommendera att man får i sig minst 400 mikrogram om dagen speciellt de första tolv veckorna.